microblading ja POwder brows

MICROBLADING

Microblading (3D-karvatekniikka) on kulmakarvamuotoilua, jossa tehdään manuaalisella terällä karvan näköisiä viiltoja ja samalla ihoon viedään pigmenttiä. Lopputuloksesta tulee luonnollinen. Käsittely ei vaikuta olemassa oleviin karvoihin ja niiden kasvuun.

Microbladingilla pystytään täydentämään omia kulmakarvoja, muokkaamaan muotoa ja symmetriaa tai luoda kokonaan uudet kulmakarvat jos ne eivät sairauden tai liiallisen nyppimisen vuoksi enää kasva.

Ikääntyneelle ohuemmalle iholle suosittelemme koneella tehtävää Powder -tekniikkaa. Samoin jos on seka/rasvoittuva iho, Powder tai Microblading ja Powder yhdistelmä -tekniikka sopii sinulle paremmin. 

 

POWDER BROWS


Powder -menetelmä on niin sanottu häivytystekniikka, joka muistuttaa parantuessa kevyesti puuterimaisesti meikattuja kulmia. Tekniikassa ei tehdä karvoja vaan pohja ''väritetään'' tasaisen puuterimaiseksi kestopigmentointi koneella. Halutessa lopputulos voi olla hyvin vaalea ja pehmeä, mutta yhtälailla tummempi ja näyttävämpi lopputulos on mahdollinen, asiakkaan toiveiden mukaan.

Tekniikka sopii paremmin etenkin jos sinulla on seka/rasvottuva tai ikääntynyt ohuempi iho, tai jos on ongelmia Microbladingin pysyvyyden kanssa. Puuteritekniikka soveltuu erinomaisesti myös vanhojen pigmentointien vahvistamiseen ja ei haluttujen sävyjen ja pieleen menneiden kulmien korjaamiseen.

 

MICROBLADING JA POWDER -YHDISTELMÄ

Microblading ja Powder yhdistelmässä yhdistyvät sekä karvatekniikka, että koneellinen puuteritekniikka. Lopputuloksesta saadaan Microbladingia meikatumman näköiset kulmat, joista on kuitenkin erotettavissa joitakin 3D-karvoja.  

PIGMENTIT

 

Jokaisen Microblading toimenpiteen sydän on pigmentit. 

Uudet Swiss Color® MB -pigmentit eivät sisällä rautaoksideja, ne säilyvät iholla vaihtamatta sävyä, ovat peittävät ja kestävät iholla pitkään! Käytämme vain pigmenttejä, joiden raaka-aineiden laatu täyttää (ResAP 2008 1) kaikki laatuvaatimukset ja läpäisevät riippumattomien akkreditoitujen laboratorioiden toimesta tehdyt lisätutkimukset.

Pigmentin optimaalinen koko on 2 mikronia. Swiss Colorin MB-pigmentin koko on optimoitu tähän. Täten saavutamme erittäin korkea pigmenttitiheyden, värinpitävyyden ja pigmentin maksimaalisen jäämiseen kudokseen.

 

Swiss Color® MB -pigmentille on kehitetty täydellinen pohja. Se on sopivan paksua ja geelimäistä. Tämä takaa sen, että väri voidaan optimaalisesti työstää ihoon microblading terällä. Pigmenttimme mahdollistaa nopean, kevyen työstämisen ja lopputuloksena ohuet, tarkat kulmakarvat ja sävyt pysyvät tasaisina haalistuessaankin, joten vältyt epätoivotuilta sävyiltä microbladingin haalistuessa.

- Ei värimuutoksia, pigmentit haalistuvat tasaisesti

- Erittäin hyvä kestävyys ihossa

- Noin 60-80% pigmentteistä jää näkyviin paranemisen jälkeen

PYSYVYYS

Pigmentit haalistuu ihon uusiutumisen ja aineenvaihdunnan myötä.

Microblading suositellaan vahvistettavan noin 6kk-12kk välein, mutta pysyvyys on kuitenkin yksilöllistä. Kestopigmentointi pysyy ihosta riippuen 2-5 vuotta.

Aikuisella ohuella iholla väri pysyy paremmin kuin nuorella iholla, normaali iholla väri pysyy paremmin kuin rasvaisella iholla jne. Myös elintavat ja ihon hoito vaikuttaa.

 

A-vitamiinivoiteita ei suositella käytettäväksi kulmien päälle.

Toimenpiteen jälkeen oleellinen osa lopputuloksen kannalta on noudattaa jälkihoito-ohjeita. 

ONKO TOIMENPIDE KIVULIAS?

Ensimmäiset viillot tehdään microbladingissa ilman puudutusta, joka voi tuntua epämiellyttävältä. Kun raamit on saatu tehtyä, lisätään iholle geelimäinen puudutusaine jota lisäillään toimenpiteen aikana tarvittaessa. Kulmien tekeminen voi tuntua jonkin verran epämukavalta.

Kestopigmentoinnissa käytetään myös puudutetta.

MITÄ TULEE OTTAA HUOMIOON ENNEN TOIMENPIDETTÄ?

 • Suosittelemme tulemaan kevyellä kulmameikillä toimenpiteeseen, sillä haluamme mielellämme nähdä miten meikkaat kulmiasi.

 • Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla microbladingin/kestopigmentoinnin jälkeen. Eri ihotyypit reagoivat eri tavalla. 
   

 • Vältäthän kipulääkkeiden ottamista ennen toimenpidettä. Kannattaa välttää myös muita lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Alkoholia tulisi välttää vuorokautta ennen, sekä jälkeen microbladingin, etenkin kun kyse on suurista määristä.
   

 • Älä luovuta verta samana päivänä.. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.
   

 • Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla muutamaan viikkoon ennen toimenpidettä.
   

 • Kerro meille kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihoosi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus).

ESTEET MICROBLADINGILLE TAI KESTOPIGMENTOINNILLE

Esteitä ovat mm. Roaccutan (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 6 kuukautta), se että olet syöpähoidossa (lääkäriltä voi kysyä luvan milloin on mahdollista tulla), raskaus, HIV, verenohennuslääkkeet, diabetes (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), vahva verenpainelääkitys (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), verenvuototauti,  puudutusaineallergia, muu tulehdus, ihottuma kulmien alueella ja keloiditaipumus,  Jos ihossasi on luomia kulmien alueella, ne täytyy kiertää. Niiden päälle ei voi pigmentoida.

JÄLKIHOITO

 • Rasvaa kulmia kevyesti 7-10 päivää 1-2 kertaa päivässä.

 • Vältä aurinkoa, saunomista, uimista ja alueen meikkaamista ja hikijumppaa 5 - 7 päivää. 

 • Älä revi kulmiin muodostuvaa rupea tai hilseilyä, älä myöskään rasvaamalla rasvaa sitä irti.

 • Koita olla mahdollisimman vähän rasittamatta kulmien aluetta muutamaan viikkoon toimenpiteen jälkeen (aurinko, uiminen, saunominen, hankaaminen yms).

 • Voit pestä hiuksiasi normaalisti, eikä haittaa, jos kulmille menee vettä.

 • Kun meikkaat, puhdista meikit esim. puhdistusliinalla kulmat kiertäen.

 • Vältä solariumia kaksi viikkoa, äläkä värjää kulmia ennenkuin iho on täysin parantunut.

 • Kohtele kulmia kuin käsittelisit avohaavaa, eli ole huolellinen.

LUETHAN MYÖS TÄMÄN TARKASTI

Vaikka yleisesti puhutaan, että väri vaalenee 30 - 40 %, näin ei aina käy.

Siksi aloitetaan yleensä aina vaaleammilla väreillä. Ihosi muuttaa sävyt lopulliseen muotoonsa.

Vahvistuksessa väriä saadaan aina tummennettua, jos se on tarpeen. Otathan huomioon että tummilla väreillä saa ohuimmat ja hienoimmat karvat, mutta parantuessaan lopputulos voi olla liian tumma ja tunkkainen.

Myös liian lähelle ”täydellisesti” piirretyt karvat voivat parantuessaan ”levitä” yhteen. On parempi jättää raot kunnolla näkyviin ensimmäisellä kerralla ja tarvittaessa seuraavalla kerralla paikkailla koloja. On paljon ihosta kiinni, millaisiksi karvat paranevat. Joillakin ne jäävät ohuemmiksi (yleensä nuorella iholla tai aikuisella hyvin kiinteällä iholla) ja joillakin iho levittää hieman karvoja.

 

Lopputulos ja lopullinen sävy eivät siis ole täysin tekijän hallinnassa koskaan ja lopputulos vaihtelee ihmisestä riippuen. Siksi varovaisuus ensimmäisellä kerralla on tärkeää. 

 

Jos ihosi ovat hyvin ilmeikkäät (nostat toista kulmakarvaa), olet kohottanut botoxilla kulmakarvoja tai kulmasi ovat iän myötä laskeutuneet hyvin eri korkeudelle, on mahdotonta saada ne täysin symmetrisiksi. Eriparisuutta voidaan korjata kyllä niin, että kulmat saadaan enemmän symmetrisiksi kuin ne olivat ennen käsittelyä.

Muista, että kyseessä ovat värillä tehtävät karvat. Myös omien karvojen sijainti tuo omat haasteensa, kun metsästetään symmetriaa. Luonnollisin lopputulos saadaan, kun omia karvoja jätetään kulmiin mahdollisimman paljon.

Tulee myös ottaa huomioon, että sellaista lopputulosta ei ole, joka näyttää täydelliseltä ilman meikkiä sekä meikin kanssa. Mieluummin suosimme lopputulosta, joka on kaunis ilman meikkiä ja jota voi tarvittaessa vielä tummentaa ruskealla kulmageelillä meikattaessa, kuitenkin tässäkin asiakkaan toiveet otetaan huomioon.

© 2023 by LULU. Proudly created with Wix.com